Groen en levendig park

Ontmoeten is een belangrijk thema bij het ontwerp en de aanleg van het groene park. Alle elementen dragen er aan bij. Het park en de voorzieningen zijn uitnodigend voor iedereen. En familiebezoek wordt een avontuurlijk, groen uitje.

De Grote Weide
De Grote Weide direct na de kapschuur vormt het centrale, groene deel. Om de Grote Weide heen liggen alle elementen die van het park een levendige, groene plek maken, zoals de visvijver, de moestuinen en de boomgaard, de dierenweide en de natuurspeeltuin.

 

Tuintjes
Er komen tuintjes. Die nodigen uit tot allerlei vormen van samenwerking. Bijvoorbeeld met een school. Samen voor een tuin zorgen, beweging en buitenlucht, het plezier om samen je maaltje te oogsten; het zijn de dingen die het leven kleur geven. De huidige tuintjes krijgen een nieuwe plek en er komt een prachtig paviljoen voor de tuinliefhebbers. Een boomgaard maakt het tuinencomplex compleet.

Visvijver
Er komt een vijver met een brug erover. En die vijver zit vol leven! Het water wordt professioneel beheerd, zodat je er straks met succes een hengeltje uit kunt werpen. Welkom dus, bijvoorbeeld voor opa’s en kleinkinderen.

Dierenweide
Parken hebben vaak iets als een hertenkamp. Dieren om je heen maken de dagelijkse wandelingetjes leuker. Ze zijn gespreksstof, ze worden eigen. We maken plannen voor een dierenweide, de precieze invulling moet nog komen.  

Natuurspeeltuin
Op de natuurspeeltuin komen groen en buitenspelen mooi bij elkaar. Weer zo’n element dat Park Vossenberg ook voor bezoekers een aangename plek maakt.

Groene dagbesteding
De kapschuur biedt onderdak aan o.a. de groene dagbesteding. Het schetsontwerp laat zien dat een belangrijk deel van de activiteiten uit groene bezigheden  bestaat. Een kas, een boomgaard, een dierenverblijf; volop aandacht voor het goede buitenleven. 

Imker
Bijenvolken, een imker, en wie weet straks Vossenberger Honing. Het zijn de kleine dingen die bedrijvigheid brengen. Goed voor een ontmoeting en een praatje. 

Project Grijs, Groen en Gelukkig
Ouderen een gelukkige dag bezorgen en een twinkeling in de ogen geven, door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dat is wat we onze ouderen toewensen.

We gaan hiervoor samenwerken met IVN. Dit is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Er komt een natuurrijk activiteitenprogramma op het terrein. Met behulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden laten we ouderen genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. We houden u op de hoogte wanneer het plan start. 

Het bidlaantje en de kerkhofjes – geschiedenis die door zo veel dorpsgenoten wordt gekoesterd - blijven beide bestaan.